Най-добрият български тенисист Григор Димитров реши да се раздели с треньора си Роджър Рашийд. Това обяви самият той в социалната мрежа Туитър. Съвместната работа на двамата продължи точно година и девет месеца след като на 7 октомври 2013 г. чрез Фейсбук беше обявено назначението на австралиеца.

През този сезон Гришо бележи известно отстъпление в играта си и записа сравнително посредствено представяне в трите турнира от Големия шлем досега. В Австралия той отпадна в четвъртия кръг от бъдещия финалист Анди Мъри, но на "Ролан Гарос" бе елиминиран от Джак Сок още в първия кръг, а на "Уимбълдън" - от Ришар Гаске в третия.

"След дълго мислене реших да сложа край на работните ми отношения с Роджър. Заедно постигнахме много и аз му желая всичко най-добро. Искам да му благодаря за здравата работа и подкрепата, които ми оказваше през последните две години", написа в профила си Григор Димитров.

От Роджър Рашийд се очакваше да подобри физиката на 24-годишния българин. Бившият треньор на Лейтън Хюит, Гаел Монфис и Жо-Вилфред Цонга направи Гришо много по-издържлив на корта, но явно това не се оказа достатъчно, за да може Димитров да се доближи още повече до върха в световния тенис.