Астън Вила оглави временно подреждането в английската Висша лига, въпреки че не съумя да спечели домакинството си на Нюкасъл в двубоя между двата тима от 2-рия кръг на Висшата лига.

Срещата днес завърши така, както и започна - при резултат 0:0, като бяха регистрирани едва няколко опасни ситуации общо пред двете врати.

Прекомерната предпазливост и откровен страх от инкасиране на попадение в собствената им мрежа, накара двата тима днес да принизят сериозно нивото на предложения футбол, който стана драматичен и атрактивен едва в заключителни 4-5 минути.

Многобройните нови попълнения в редиците и на двата състава не впечатлиха с нищо особено, като дори част от тях бяха на границата на сериозни травми, явно поради ранната фаза от надпреварата в Лигата. Али Сисоко бе заменен малко преди края, а друг футболист на Вила - Рон Влаар също можеше да бъде забелязан да накуцва.

Пол Ламбърт предпочете да не започне с острите и традиционно настъпателни Джо Коул и Дарън Бент, като последният все пак се появи в игра, но не бе на очакваното ниво. Присъствалите на терена състезатели на домакините в предни позиции пък просто не разполагаха с необходимите желание, устрем и характер, в опитите си да пробият съперниковата отбрана.

В редиците на гостите пък Кабела, на когото Алън Пардю гласува доста голямо доверие от началото на сезона, бе далеч от най-добрите си изяви преди пристигането си на Острова. Като за капак пък в 90-ата минута Майк Уилямсън остави "свраките" с човек по-малко, след получен втори жълт картон.

Нулево реми между Вила и Нюкасъл, което можеше и да не се състои. Футболът със сигурност нямаше да загуби нищо, ако срещата просто бе попаднала в графата: "Несъстояла се, поради предварително известна липса на интерес, интрига, а защо не и класа"...