ЦСКА работи сериозно по зимната си селекция. „Червените" преди дни разкриха, че в тима вече пристигна халфът Педро Енрике Ногейра, а от зимата на "Армията" чакат и още по-сериозно подсилване.

В "Борисовата градина" ще акостира един от най-дълго чаканите футболисти в последните няколко години - Венцислав Христов, пише "7 дни спорт". Таранът на Берое беше близо до ЦСКА на няколко пъти, но сагата около него вече изглежда приключена.

Христов ще подпише с ЦСКА от зимата, като всичко около неговото преминаване вече е готово. Таранът на заралии има договор с отбора до края на сезона и заради това „армейците" ще го привлекат срещу доста по-ниска сума. Както е известно, Берое искаше над 500 хил. лв. за централния си нападател, но впоследствие ЦСКА и Лудогорец, който също имаше апетити към тарана, се отказаха.

В Стара Загора вече са склонни да се разделят с Христов и срещу по-ниска сума, но да не го изпуснат без пари. От зимата той може да преговаря с всеки един отбор и да подпише предварителен договор. Освен това самият футболист предпочита да се завърне в родния си град София. Юношата на столичния Локомотив наскоро стана и баща и заради това иска да бъде по-близо до семейството си.

Венци Христов има 13 мача със зеления екип от началото на сезона, в които вкара 6 гола. Наскоро нападателят вкара и за националния отбор, след като донесе победата над Азербайджан в европейска квалификация.