Ботев (Пд) спечели с 2:1 голямото дерби от XX-ия кръг на „А" група срещу ЦСКА. „Канарчетата" се добрата до успеха след много спорна дузпа срещу Цветков преди почивката и нелеп вратарски гол през втората част. Почетният гол за столичани бе дело на Чочев. След този мач Ботев събра на сметката си 37 точки и се изравни на третата позиция в класирането с градския си съперник Локомотив. Любопитното е, че двата отбора ще се изправят един срещу друг идния уикенд. ЦСКА пък остава на 5-о място с 35 точки.

Двубоят започна с домакински натиск и още в 5-ата минута Ботев можеше да открие резултата. Йордан Христов центрира по земя в полето към Ромарио, холандецът имаше цялото време на света да отправи удар, но когато го направи бранител на ЦСКА се хвърли в краката му и блокира топката.

В 10-ата минута отново Христов центрира от дясно, Фо-Поре и Цветков скочиха за топката, а един от помощниците на главния съдия видя нарушение на бранителя. След сигнал към главния арбитър последва дузпа, меко казано спорна. Зад топката застана капитанът Цветков, който не сгреши - 1:0.

В средата на първата част домакините пропуснаха златен шанс да удвоят преднината си. Поредният отличен пробив на Йордан Христов по десния фланг завърши с прецизно центриране към Анисе, който от 3-4 метра -фронтално срещу Черни стреля в аут.

Най-доброто положение за ЦСКА преди почивката дойде след далечен удар на Марсиньо, при който топката се отби в страничната греда.

В началото на втората част „армейците" изравниха. Апостол Попов намери в полето Чочев, който с глава от близко вкара за 1:1. В тези минути момчетата на Стойчо Младенов стояха по-добре на терена, като на няколко пъти чрез Марсиньо и Янчев отправиха опасни удари. До пълен обрат обаче не се стигна.

20 минути преди края на мача Ботев отново поведе в резултата. С основна заслуга затова е Томаш Черни, който реагира много слабо при удар на Христов и позволи на резервата Мариян Огнянов от 2-3 метра да вкара за крайното 2:1. Огнянов, също както звездата Тодор Неделев, взеха участие в последните 30 минути на мача.

БОТЕВ - ЦСКА 2:1 (СЪСТАВИ И КОМЕНТАР)