Пламен Марков е новият селекционер на националния ни отбор по футбол. Лично президентът на Българския футболен съюз представи Марков на специален брифинг зала "Родина" на националния стадион "Васил Левски".

Това е вторият път, в който роденият в Севлиево треньор поема представителния ни тим. Както е известно, той изведе "А" отбора ни до европейските финали в Португалия през 2004г. Тогава "лъвовете" загубиха и трите си срещи в груповата фаза и отпаднаха от надпреварата, след което Марков бе наследен на поста от Христо Стоичков.

Припомняме, че другият вариант за селекционер бе английският специалист Тери Венейбълс, с когото от родната футболна централа преговаряха до последно. Високите финансови изисквания обаче в крайна сметка провалиха евентуалното му заставане на начело на националния тим.

"Първо искам да благодаря на БФС и по-конкретно на президента Борислав Михайлов за доверието да изберат новия селекционер в мое лице. Обещавам да работя безрезервно за постигане на по-добри резултати с националния отбор", бяха първите думи на Пламен Марков при представянето му пред медиите.

Toй заяви, че до момента е избрал в щаба си единствено Петър Александров, като всички имена в него ще станат ясни най-късно до 6 февруари.