Челси приема Манчестър Юнайтед в един от най-интересните мачове на 25-ия кръг на Висшата лига. Дербито на „Стамфорд Бридж" започва в 18:00 часа.

Двата отбора имат сходна съдба този сезон. „Сините" и „червените дяволи" са доста далеч от нивото, което всички очакват от тях.

Ман Юнайтед минава през труден период, в който за феновете на отбора стана по-зрелищно да гледат как тревата на „Олд Трафорд" расте, отколкото да наблюдават представянето на любимия си тим. "Червените дяволи" се намират на 5-ата позиция във временното класиране във Висшата лига с актив от 40 точки, на 13 пункта разлика от лидера Лестър. Тимът на Луис ван Гаал изигра 24 мача, от които успя да си извоюва победата едва в 9 от тях. Загубите на „дяволите" през този сезон са 6, а равенствата отново са 9. Възпитаниците на Ван Гаал изпитваха трудност да отбелязват голове през изминалата календарна година, а и „червените дяволи" не бяха усещали вкуса на победата цели 6 мача. Тягостната серия приключи още в първия двубой за настоящата година, когато тимът на Суонзи бе надвит с 2:1 на „Олд Трафорд". Оттогава Юнайтед е допуснал една единствена загуба.

Представянето на Челси в шампионата е трагично, а 13-ото място, което заемат е повече от показателно за случващото се в последните месеци. Лондончани бележат възход след идваването на Гуус Хидинк. За десетте мача, в които холандецът е начело на отбора, „сините" не познават вкуса на загубата. Преди кръг, Челси дори си тръгна с трите точки от „Емирейтс", побеждавайки борещият се за титлата Арсенал с 1:0. В последния мач обаче непостоянството в отбора на Челси отново пролича,  след като съставът не успя да победи Уотфорд, завършвайки 0:0.

За днешното дерби, мениджърът на тима Гуус Хидинк, се надява „сините" да се върнат на победния път. Холандецът няма да може да разчита на Лоик Реми, който е контузен, както и на Фалкао, който трайно е аут. Часове преди мача, все още не е ясно дали Алешандре Пато ще може да запише дебют. Очаква се бразилецът да мине късен фитнес тест, който да покаже дали ще може да вземе участие в мача на „Стамфорд Бридж".

Мениджърът на Ман Юнайтед Луис ван Гаал има доста повече проблеми с контузени играчи.
Холанецът със сигурност няма да може да разчита на контузените - Люк Шоу, Ашли Йънг, Маркос Рохо, Антонио Валенсия, Бастиан Швайнщайгер. В игра почти сигурно ще се завърне Фил Джоунс, това потвърди холандският наставник

През последните 6 срещи между Юнайтед и Челси, лондончани са останали непобедени - три пъти са надвили своя съперник и три пъти са завършили наравно. Тимът от Манчестър пък има най-много загуби именно от „сините" - 16 в историята на Висшата лига, а победите, които са регистрирали са 13. Равенствата между двата клуба са 18. На „Стамфорд Бридж" Юнайтед си е тръгвал като победител едва веднъж през последните си 13 пътувания до Лондон. Първата среща през сезона между грандовете се изигра на „Олд Трафорд" и завърши с разочароващо нулево реми.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:
Челси: Куртоа, Иванович, Зума, Тери, Аспиликуета, Матич, Оскар, Азар, Фабрегас, Вилиан, Коща

Ман Юнайтед: Де Хеа, Смолинг, Блинд, Дармиан, Бордуик-Джаксън, Карик, Фелайни, Лингард, Мата, Марсиал, Рууни