Председателят на работната група, анализираща финансовото състояние на испанския Реал (Мадрид), Еухенио Мартинес Браво разкри, че дълговете на клуба възлизат на около 300 милиона евро, пише "Ел Мундо Депортиво".

Еухенио Браво заяви, че финансовото управление на Рамон Калдерон е близко до това на Флорентино Перес, който направи два от най-скъпите трансфери в света на футбола (Зинедин Зидан и Луиш Фиго) в тима на Реал.

"Нужна е промяна в управлението на клуба. Трябва да се мисли за оставка на президента. Положението с новия бюджет задълбочава финансовата криза", заяви Браво.

Скандал с парите от продажбата на бразилеца Робиньо в Челси вълнува ръководството на Реал (Мадрид), пише пък вестник "Спорт". Според изданието се губят около 8 милиона, които не са постъпили в клубната каса. Членове на клуба се съмняват в разпределението на парите по нечестен начин и обвиняват президента Рамон Калдерон .

Критиците припомнят, че не за първи път има скандали с трансферите в Реал (Мадрид). Все още не е ясно за какви сума са привлечени Пепе и Гаго, като има съмнения в източване на средства и от тези трансфери.