Спортно-техническият директор на изпадналия от елита на българския футбол Локомотив (София) - Кристиян Добрев коментира каква е ситуацията в клуба към момента.

Отборът бе напуснат от голяма част от състезателите си, включително и трите си големи звезди - Александър Бранеков, Иво Иванов и Преслав Йорданов. Последните поеха в посока "Българска армия".

В края на миналия сезон футболистите и ръководството на Локо бяха принудени сами да си връчат бронзовите медали от шампионата, след като представител на БФС не се появи в "Надежда".

Локо имаше неизплатен дълг към НАП, в размер на малко над 1 милион лева, който стана причината за изпадането на клуба сред аматьорите във футбола ни. В последния момент, малко преди оттеглянето си от "Надежда", бившият президент на "железничарите" Николай Гигов заяви, че част от задълженията са били погасени, но въпреки това Локомотив не получи лиценз за "А" група.

Коментарът на Добрев по темата:

"Какво да кажа, аз вече започнах да се изчерпвам откъм обяснения. Търсят ме от всички медии, има интерес към Локо, въпреки всичко, но наистина ситуацията не се е променила. Положението е все същото.

Остават няколко дни, в които трябва да подадем документи за участие във "В" група. Ще видим какво ще стане. Няма нужда от финансови гаранции или нещо подобно, за да се включим в третия ешелон. Можем да започнем и с "0" лева. От нас си зависи.

Преговорите с евентуалните нови собственици на Локомотив се водят на по-високо ниво. Аз не мога да разкривам нищо по темата.

Не мога да разбера как точно ние бяхме най-големите длъжници в България. Как и на какъв принцип някои хора решиха, че пречим - не зная. Много добре знаете и е всеизвестно, че други 5-6 клуба са с петорно, десеторно по-големи задължения от нас. Защо точно ние трябваше да страдаме и да бъдем сринати из основи?

Говорихме много и с всички, които трябваше. Никой не ни обърна внимание. Локо беше пренебрегнат и оставен да се разпадне. Всички сме наясно, че най-големият длъжник във футбола ни е ЦСКА. Нямам какво да добавя по този въпрос.

Който иска отговори, нека пита Михайловците в БФС. Явно ние сме проблемът на българския футбол...".