Гьоре Йовановски официално е новият старши треньор на ЦСКА. Това съобщи ексклузивно за "Topsport.bg" спортно-техническият директор на "армейците" Емил Костадинов. Както е известно, името на македонеца се спрягаше през целия вчерашен ден, след като Павел Дочев бе освободен, но до окончателното назначение стана факт едва днес.

"Гьоре Йовановски можеше да стане треньор на ЦСКА още през лятото. Тогава той бе сред вариантите, но в кракна сметка се спряхме на Павел Дочев. След като говорихме с него, в продължение на 3 месеца той наблюдава ЦСКА.

Затова съм сигурен, че нито той ще е анонимник за отбора, нито отбора за него. Йовановски познава добре всичките ни футболисти. Спряхме се на него, защото той е македонец и обстановката в нашето първенство няма да му е чужда", сподели Костадинов специално за "Topsport.bg".

"Нека стане ясно и положението около Димитър Пенев. Във вестниците прочетох какви ли не глупости, които не отговарят на истината. Вижте, Димитър Пенев е най-добрият треньор на България за XX-и век. Не може всеки път, когато в ЦСКА има треньорска криза, да се спираме на Пенев. Това е обидно и за самия него", коментира Коща.

Директорът призна също, че има голяма вероятност в предстоящия мач срещу ТНС начело на ЦСКА да бъде един от досегашните помощници на Павел Дочев - Милен Радуканов.
"Да, срещу ТНС сигурно ще ни води Радуканов. Това е така, защото чакаме работната виза на Гьоре Йовановски. Ако тя дойде преди мача - ок. Ако не, треньор ще е Радуканов".