Българският национален отбор по волейбол за мъже победи Сърбия с 3:2 (23:25, 25:23, 20:25, 25:17, 13:15) и във втората контрола между двата отбора, която се игра днес сутринта, пред около 300 зрители, в белградската зала „Вождовац“.

Припомняме, че в петък нашият тим спечели със същия резултат и първата проверка срещу западните ни съседи

„Това бяха две полезни проверки както за нас, така и за сръбския отбор. И двата тима използвахме всички налични състезатели. Сега можем да погледнем и да анализираме тези два мача. Да видим на записите какви грешки допускаме и да ги изчистим до първите срещи от Световната лига“, заяви след мача селекционерът на националния отбор Пламен Константинов, цитиран от сайта на федерацията.

Двубоите срещу Сърбия бяха генерална репетиция преди първите мачове на тима от Световната лига, които са срещу Канада на 30 и 31 май в „Арена Ботевград“.

„Доволни сме от тези два мача. И двата отбора изпробваха различни формации с някои млади състезатели“, коментира пък диагоналът Владо Николов, който бе най-резултатният волейболист и при двата успеха над Сърбия.

Припомняме, че днес от 17:30 часа в столичната зала „Христо Ботев“ отборът, който ще участва на Европейските игри в Баку, ще изиграе контрола с Гърция.