Ръководството на Пирин (Благоевград) следи с интерес ситуацията около капитана на Ботев (Пловдив)- Иван Цветков, пише "Тема Спорт".

При влизане в елита „орлетата" със сигурност ще отправят оферта към нападателя, за да си го върнат. Те са уверени, че ще могат да му направят добро предложение. Цветков е юноша на клуба, който му отвори вратите към големия футбол - през 1998 година го прати в холандския Хееренвеен.

След дълъг гурбет той отново облече зелено-бялата фланелка през пролетта на 2011 година. Тогава в 13 мача в "А" група нападателят отбеляза 8 попадения. Бе в основата на добрия футбол, който играеха орлетата - класираха се и на полуфинал за Купата, но бяха отстранени от Славия след изпълнение на дузпи.

Той помогна на отбора да запази мястото си в елита, но след това Пирин бе пратен в аматьорския футбол, защото не се сдоби с професионален лиценз. След това той прие офертата на Левски, а след един сезон при "сините" през лятото на 2012-а подписа с Ботев (Пловдив).

Освен това благоевградчани ще пробват да си върнат и други свои бивши футболисти, за да сглобят боеспособен отбор за "А" група. Сред тях е и Спас Делев, чийто контракт с Локомотив Пловдив изтича. Вече се заговори, че „орлетата" са направили предложение и на халфа Петър Златинов, който сега е в Черно море. В Пирин в момента играе братовчед му Владислав Златинов.

Преди последните четири кръга Пирин е на трето място в Б група - на точка зад втория Локомотив Горна Оряховица. Орлетата ще трябва да изберат и нов наставник - отборът временно е воден от Иво Тренчев, който наследи освободения Йордан Самоковлийски. Сред спряганите варианти е наставникът на Дунав Русе Веселин Великов.