Серина Уилямс може да стане номер едно в женския тенис за всички времена. Това становище изрази Мартина Навратилова, носителка на 18 титли от Големия шлем.

Навратилова вярва, че Уилямс има шанс да достигне Маргарет Корт, която е с 24 триумфа от четирите най-значими събития от календара.

"Серина е невероятна и със сигурност ще ги направи 20. Тя превключи кариерата си на друга скорост след онази загуба от Виржини Разано преди три години на Ролан Гарос. Тя осъзна, че времето тече и че ако иска да постигне целите си, трябва да ги преследва с всички сили. Точно това направи и оттогава загубите ѝ са рядкост", заяви Навратилова.

Американката започва тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция само с две поражения през годината и със самочувстието на шампионка от Australian Open. В Мелбърн тя грабна 19-та си титла от Шлема.

"Тя доминира през последните три години. Но най-впечатляващо е, че го прави на тази възраст. Остава да видим докъде ще стигне, но това зависи и от тялото ѝ. Една по една - тя има шанс дори да гони титлите на Маргарет Корт", завършва Навратилова.