Каролине Возняцки бе неприятно изненадана от вече бившия си годеник Рори Макилрой, който в последния момент се отказа от планираната сватба. Дали от лоши чувства или просто като факт, датчанката днес се заяде с голфъра и ниския му ръст с любипитен пост в Twitter.

"На разходка в Истанбул. От три години не бях носила високи токчета в нормален ден #чувствамседобре #изглеждамдобре #високитокчета #слънце", написа по този повод Возняцки и веднага предизвика серия от коментари в социалните мрежи.

Каро е висока 177 см. или с четири повече от Рори Макилрой, а обуе ли обувки с високи токчета, разликата става осезаема и по този повод изглежда Возняцки дълго време е внимавала да не накърни мъжкото достойнство на бившия си приятел.

По погрешка тя все пак направила това, като в друг свой "пост" в социалните мрежи написала, че Рори бил "малък", вместо "нисък". Грешка, която може и да не изглежда сериозна, но със сигурност би повлияла неприятно върху самочувствието на Макилрой, пишат таблоидите.

А защо на разходка в Истанбул ли? През тази седмица Каролине е в турския град за WTA турнира от категорията "International", където вече е на полуфинал след победа с 6:1, 3:6, 6:2 над Каролина Плишкова, а днес ще срещне Кристина Младенович в опит да се доближи само на една победа от шампионския трофей. Втората полуфинална двойка ще противопостави поставената под №2 Роберта Винчи и квалификантката Ана Конюх.

16-годишната хърватка е най-младата тенисистка, достигала до полуфинал на WTA тура от 2012 г. насам, когато тогава 16-годишната Дона Векич дори игра финал на турнира в Ташкент. Конюх записа две победи в квалификациите, след това добави още две в основната схема, всяка една от тях в три сета, а днес историята се повтори и последва нов трисетов успех за талантливата хърватка, този път с 6:4, 1:6, 6:1 над Елина Свитолина.