Феновете на Нефтохимик стягат зрелищно шествие в подкрепа на отбора за бургаското дерби. Двубоят ще се играе на стадион „Лазур” от 18:00 часа. Часове преди мача запалянковците излизат по бургаските улици с мотото „Да кажем НЕ на убийството на футбола и спорта в града”, пише "Топ новини Бургас".

С този призив те искат да се намери решение на финансовия проблем, който има бургаският футбол. Почитатели на „шейховете” създали Фейсбук събитие, на което свое присъствие заявили над 150 души.

„В продължение на години истинските проблеми във футбола в Бургас се потулват, без да се търси решението им. Някога силният футболен Бургас, дал на България не малко качествени футболисти, между които и национали, отбор вицешампион в лицето на ПФК Нефтохимик Бургас, стана за посмешище на цялата България заради трагикомичното управление на този спорт и обслужването на частни интереси на разни "инвеститори"! Бургас не само ще остане без отбор в А ФГ, но е на път да остане без професионални футболни отбори поради опасност от техните фалити. На път е да остане и без собствена общинска спортна база!”, пишат организаторите на събитието.

Представители на фен клуба на Нефтохимик ще входират в Община Бургас искане за провеждане на митинга, който ще започне на 25-ти март от 16:00 часа, като сборният пункт ще бъде площадът пред местната администрация.

„Бургазлии, елате и ни подкрепете! Футболът е за привържениците, а не за задкулисни играчи. Нека кажем НЕ на убийството на футбола и спорта в града”, призовават запалянковците.