Григор Димитров се класира за 1/16-финалите на „Уимбълдън". В мача си от втория кръг, хасковлията победи със 7:6 (8); 6:2, 7:6 (2) американеца Стив Джонсън за 2 часа и 15 минути игра.

Мачът започна тежко за българина, като още в първия си сервис-гейм, той трябваше да спасява два брейк-пойнта. Гришо обаче се справи, а това се оказа и най-дългият гейм в целия първи сет.

По нататък двамата повече или по-малко печелеха подаванията си и мачът вървеше гейм за гейм. Напълно логично се стигна до тайбрек.

Двамата продължиха в същия дух и краят на този първи сет не се виждаше. При 8:7 в полза на Джонсън обаче Григор спечели двете си подавания, а след това най-сетне направи и мини-пробив, който бе с цената на първия сет.

Втората част не приличаше по нищо на вече завършилата. Димитров започна с пробив в самото начало, който му осигури нужното спокойствие. При 3:1 в негова полза, последва и втори, като вече бе само въпрос на време да затвори сета с 6:2.

В третия сервисите на американеца отново започнаха да влизат, а и той извади късмет в първия гейм, спасявайки 3 брейк-пойнта.

Инфарктен момент имаше при 4:5 в полза на Джонсън, когато той се добра до сет-пойнт при сервис на Григор, но нашенецът успя да отрази опасността, като в крайна сметка и този сет трябваше да се решава с тайбрек.

Тук решителен се оказа мини-пробив на Гришо при 2:1, а Димитров завърши мача с още два такива за 6:2 в тайбрека и 3:0 в двубоя.

В следващия кръг Григор среща французина Ришар Гаске.