Президентът на Българска федерация волейбол инж. Данчо Лазаров заяви пред Дарик радио, че е изключително доволен от успеха на нашите национали. Освен това с играта си волейболистите ни са накарали са накарали публиката в Катовице да скандира „Българи Юнаци !”.

„Много добър мач. Всички, които са гледали, са се убедили в това. Най-радващото е, че България победи световния шампион Бразилия. Победихме ги с майсторлък, с игра, с всеотдайност, с изключително желание, с което момчетата гонеха победата, със самочувствие.

Няма вече никакъв страх от имената и това, което е Бразилия, това трябва да ни радва. Не бих могъл да отделя някой от състезателите. Матей Казийски беше блестящ. Пламен Константинов помогна на отбора в най-трудните моменти, въпреки че не е в най-доброто си физическо състояние.

Браво на Методи Ананиев. Боян Йорданов, който вече няколко пъти изтегля важни мачове и всички останали без изключение. Поздрави на треньорския щаб.

Мислим само за мача с Русия и нищо по-натам. Така се играе на финал на Световна лига. Не могат да се чертаят никакви стратегически планове, никаква тактика да се прави. Само мислим за мача с Русия, а след това вече според класирането в групата да се надяваме, че ще се класираме напред. Важното е да играем нашата игра и ще победим. Убеден съм в това", завърши инж. Лазаров.