Крилото на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо ще подпише нов 5-годишен договор с клуба, който ще бъде на стойност 28 милиона паунда, съобщи английският всекидневник "Сън".

Очаква се през април националът на Португалия да удължи контракта си, според който ще печели 110 000 паунда на седмица. Изданието твърди, че ръководството на испанския гранд Реал (Мадрид) се е отказало да привлече бързоногия футболист през лятото.

"Изчерпахме всички възможности и Роналдо ще остане в Юнайтед. Много ясно ни показаха, че искат да го задържат", заяви човек от управата на мадридския тим.

От "Кралския клуб" са направили последен опит да примамят 22-годишното крило през тази седмица. От ръководството на лидера в Премиършип обаче са обявили, че нямат намерение да се разделят с него, дори и ако той самият поиска трансфер.

През седмицата испанския всекидневник "Марка" писа, че Роналдо е сигурен за Реал като твърдеше, че "галактическият трансфер" ще бъде оповестен след края на сезона в Англия. В материала даже беше добавено, че преминаването на португалеца е тайна и не трябва да се споменава, за да не бъде санкциониран испанския гранд.