Нападателят на Берое Жуниор Мапуку бе замесен в пореден скандал. Този път очевидци твърдят, че конгоанецът за малко щял да яде пердах от фенове на Ботев. Случката станала в Пловдив преди мача на "Берое" срещу "жълто-черните" (0:0). Нападателят решил да запълни вечерта преди двубоя като отскочил до града под тепетата. Той бил на казино, а след това се отбил в местен бар да пийне нещо. Привърженици на"канарчетата" обаче разпознали Макпуку и го погнали със стиснати юмруци. Единствено бързината на скандалджията успяла да го спаси от сериозен кютек. Той успял да стигне до джипа си и отпрашил.


Голаджията на Берое отдавна върти номера на заралии, с цел най-после да си издейства прекратяване на договора. Треньорът на старозагорския тим Петър Хубчев и ръководството на клуба са наясно с последната изцепка на конгоанеца. За тях предстои в близките дни да вземат решение дали ще му бият шута, а това изглежда сигурно. Единственото, което още го задържа на работа е това, че от "Берое" се надяват да го продадат на друг отбор. Един от кандидатите за подписа му е испанският "Елче". Много желаещи да се подсилят с нападателя има и от франция.

Макпуку не тренира с отбора и това е изцяло негово решение. Старозагорци са сигурни, че той не е контузен, а само симулира. Наглият конгоа-нец дори си е извадил и болничен. Целта на Жуниор явно е той да премине в "Елче" като свободен агент, а това възмущава вицешампионите.