"Като цесекар ме е срам от това как се развиват нещата в ЦСКА, но БФС трябва да действа с твърда ръка". Признанието е на един от видните и върли фенове на "червените", кметът на Каварна Цонко Цонев в интервю за "България днес".

Според него в случая трябва да се действа твърдо от страна на БФС, включително и по въпроса за лиценза.
"ЦСКА ми е болна тема. Срам ме е, че така се развиха нещата. Но аз си оставам цесекар, както и привърженик на другия ми любим отбор "Калиакра". Винаги ще подкрепям тези два отбора, независимо в коя група играят. Въпреки това смятам, че от БФС трябва да режат до здраво. Не само в случая с ЦСКА."
Самият Кметъла, както го знае цяла България, преди години също имаше дрязги с БФС, особено когато "Калиакра" мачкаше в "Б" и после игра в първия ни ешелон.
"Преди време имахме с БФС малко напрежение, но всичко бе на принципна основа. Аз с президента Борислав Михайлов нямам лични взаимоотношения, нищо не деля с него и именно защото следвам принципите си, не се боя да вляза в единоборства и да си казвам мнението. Когато те си изпълняват задълженията, няма проблем. В момента с Михайлов имаме едни коректни взаимоотношения", казва още Цонев.

Каварненския градоначалник като цяло е притеснен за развитието на българския футбол, признава самият той.

"Начинът, по който се работи в последните години, както се развиват нещата, може и да разсипе футбола. Трябва просто да се действа с по-твърда ръка. Правилата трябва да важат както за ЦСКА и "Левски", така за "Калиакра", въобще за всички. Защото компромисите раждат после проблемите и кризите. Когато отрежеш веднъж и всички видят, че принципите се спазват, те ще започнат да се съобразяват и да изпълняват правилата. Ако от БФС започнат да действат принципно, това ще се отрази само положително върху футбола ни", завършва Цонев.