Отборът на Лудогорец (Разград) е юбилейният десети носител на Суперкупата на България. Успехът бе постигнат след победа над пловдивския Локомотив с 3:1 . Головете за разградчани бяха дело на Кайсара, Гъргоров и Марселиньо,  а за „смърфовете" точен бе Даксон.

Спечелената Суперкупа отреди на Лудогорец голямо място в историята на българския футбол, след като „зелените" постигнаха знаменит требъл, който досега бе сътворяван само от грандовете Левски и ЦСКА.

Като цяло отборът на Ивайло Петев показа много красива и динамична игра, която може да вдъхне спокойствие на всички фенове преди битката с Динамо (Загреб) в Шампионската лига.

Локомотив  (Пловдив) трябва да помисли сериозно за играта си в отбрана, която към днешна дата е доста незадоволителна, а само след броени дни е първият мач срещу холандския Витес в Лига Европа.

Напук на всички очаквания за скучен и слаб мач, срещата-финал започна ударно. До дванадесетата минута резултът вече бе 1:1, след като двата тима се хвърлиха доста здраво за третия по важност трофей в България.

Първият гол в този мач падна в 10-ата минута, когато новото попълнение на Лудогорец Жуниор Кайсара увенча дебюта си със „зелената" фланелка, вкарвайки гол, който дойде след страхотна атака на шампионите. Най-голямо впечатление в нея бе головият пас с пета на бразилеца Марселиньо, който беше и най-дейният за разградчани през това полувреме.

Само 120 секунди по-късно, още един бразилец бе в центъра на вниманието, след като страхотно изпълнение на Даксон от фаул намери мрежата на Голубович и резултатът бе изравнен.

Последвалите мигове от днешната среща показаха, че Лудогорец е по-добре подготвеният  тим, който  разиграва по-умело и търси повече гола.

С пропуски се отличиха Марселиньо и Иван Стоянов. Логично две минути преди края на първата част, момчетата на Ивайло Петев поведоха отново в срещата, след като Емил Гъргоров бе оставен непокрит в наказателното поле на Локо и безпощадно опъна мрежата зад Данчо Господинов. Секунди преди попадението пък Марселиньо уцели гредата.

През второто полувреме темпото на игра очаквано спадна. Лудогорец спокойни от преднината си контролираха нещата безпроблемно, докато опонентите от Локо така и не съумяваха да направят нещо по-опасно пред Голубович.

Множеството смени и в двата тима допълнително нарушиха ритътма на игра. В 73-ата минута играчите на Емил Велев получиха своя шанс след добра самостоятелна акция на Тасио, който обаче не сполучи с това да отбележи.

Въпреки, че шампионите на България отстъпиха инициативата на „смърфовете",  през последните десет минути от финала, локомотивци така и не създадоха голова възможност, тъй като бяха прекалено безидейни и  слаби в нападение.

Вялата игра на пловдивчани бе наказана в 90-ата минута и с трети гол. Валери Георгиев се размина с топката и тя попадна в непокрития Марселиньо, който беляза страхотната си игра с много елегантен гол във вратата на ветерана Господинов.

Така съвсем заслужено Лудогорец се поздрави със Суперкупата на България, затвърждавайки класата си през последната една година по родните терени. Момчетата на Ивайло Петев си набавиха и така нужното самочувствие преди големите битки с  Динамо (Загреб) в Шампионската лига.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТУК!