Откакто е на власт в Борисовата градина, Александър Томов често дава изявление пред медиите. Често обещава, но малко изпълнява. Политикът обаче вчера бе прав, като каза пред всички, че играчите на ЦСКА получават по-големи заплати от тези на президента и премиера на България Георги Първанов и Сергей Станишев.

По последни данни възнаграждението на държавния ни глава е около 2500 лева, което означава, че почти всички футболисти на ЦСКА взимат десетки пъти повече от декларината сума, която прибира Първанов според Закона.

С подобно постижение могат да се гордеят дори юношите на „червените", които само за подписване на първи професионален договор си докарват точно 2000 лева. Да не говорим за настоящите звезди на тима Велизар Димитров, Неи, Гарсес и Вальо Илиев, които са сред най-скъпоплатените футболисти на „Армията".

Първанов спокойно би завидял на доскоро игралия в ЦСКА бразилец Тиаго Силва. Защитникът прибираше на месец по 20 хиляди евро, което е около 15 пъти повече от заплатата на президента на България.