След като направи най-слабия си старт от близо 10 години, Монако вдигна глава и записа първа домакинска победа в Лига 1 от началото на сезона. Успехът изкара монегаските от зоната на изпадащите, като ги изкачи до 15-ото място в Лига 1.

Димитър Бербатов отново имаше важна роля за победата. Той започна като титуляр, а в третата минута от добавеното време бе заменен от Валер Жермен. Не успя да се разпише, но бе похвален от местните медии за играта си.

"Въпреки че по думите на треньора Леонардо Жардим е уморен, Димитър отново бе лидерът на Монако в предни позиции", коментира в. "Екип".

Единственото попадение отбеляза резервата Набил Дирар в 38-ата минута, който се появи на мястото на контузения Мартиал. Той се разписа при добавка, след като удар от фаул на Моутиньо бе избит от вратаря Льосл.

Във всички турнири Монако има само едно поражение в последните си 5 мача, което е знак за подобрение. Срещу Гинган монегаските можеха да победят по-изразително, но пропуски направиха Тулалан, Раджи и Курзава.