Селекционерът на мъжкия национален отбор на България Ивайло Петев изгледа първата среща на "лъвчета" на Европейското първенство срещу Хърватия. Той сподели, че е въодушевен от подкрепата на зрителите на стадион "Берое" в Стара Загора.

"Трябва да бъдем оптимисти, въпреки тази загуба. Треньорският щаб трябва да извади максимума и се надявам в следващия мач да изглеждаме по-убедително, и да вземем точка или три", заяви Петев. "Възможно е е публиката да ги е стресирала. Най-вероятно за първи път играят пред такава публика. Аз съм въодушавен от хората, които бяха дошли днес на стадиона и подкрепяха със всички сили юношите на България. Жалко е, че не успяхме да вземем нищо от този мач, но трябва да отдадем и на добри отбор, с който разполага Хърватия", каза още селекционерът на България.

"Без да си кривим душата Хърватия беше по-добрият отбор. Треньорският щаб трябва да извади нужните поуки и анализи и в следващия мач да бъдем по-убедителни. Пожелавам им успех, не се съмнявам в тях. Имаме доста интересни футболисти и се надявам в следващия мач да бъдем по-добри", завърши Петев.