Барселона записа първата си загуба за новия сезон. Каталунците паднаха с 2:3 като гости на Пари Сен Жермен в дербито на група "F". Трите гола, получени на „Парк де Пренс" бяха и първите във вратата на Барса за сезона.

Французите направиха много силен мач и заслужено се поздравиха с успеха, докато треньорът на гостите Луис Енрике ще трябва да си отговори на много въпроси,свързани предимно с играта в защита.

Успехът на ПСЖ бе изгледан на живо от Девид Бекъм, който бе в компанията на музикалните суперзвезди Джей-Зи и Бионсе.

ПСЖ започна добре и стигна до гол още в 10-ата минута. Лукас Моура центрира от фаул,  Давид Луис овладя спокойно пред погледа на Масчерано и стреля, прокарвайки топката покрай Тер Щеген. Останалите бранители в жълто пък любопитно гледаха отблизо действията на бразилеца.

Секунди по-късно обаче Меси изравни. След многоходова атака в типичен стил, топката отиде у Иниеста, който върна към аржентинеца и той от границата на наказателното с точен удар матира Сиригу.

Голът не смути изобщо домакините и мачът продължи да бъде много двуостър. В 25-ата мин Неймар можеше да вкара гол-красавец. Бразилец бе изведен сам срещу вратаря от Меси  и стреля от въздуха от много трудно положение, но над целта.

Малко след това резултатът стана 2:1 за ПСЖ. След центриране от корнер, Тер Щеген и Ракитич увиснаха и на далечната греда Верати засече топката във вратата.

Домакините явно бяха окрилени от попадението и десетина минути след почивката вкараха и трето такова. Този път се разписа Матюиди, който засече ниско остро центриране на Ван дер Вийл отдясно.

120 секудни по-късно Барса отговори на удара. Балонно центриран отдясно прехвърли всички в пеналта. Топката обаче попадна у Неймар, който с изключително елегантен и хирургически точно насочен удар не даде шансове на вратаря.

В последните 15-20 минути Барса натисна осезаемо, като Алба профука отличен шанс да изравни отблизо в 82-ата мин, когато ударът му бе самопожертвователно избит от Маркиньос.

В 85-ата пък младият Мунир Ел Хадади можеше да стане герой за гостите, но фалцовият му удар извън наказателното поле срещна гредата.

Загубата обаче едва ли ще се окаже фатална за съдбата на Барса в групата.  Вдругия мач от нея, Аякс завърши 1:1 като гост на АПОЕЛ и остава на трето място с 2 точки, докато каталунците са с 3 на пункт зад ПСЖ. Амстердамци поведоха в Никозия в средата на първата част, но малко след това АПОЕЛ изравни след измислена дузпа, свирена за мнима игра с ръка на Ван Райн.

ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН - БАРСЕЛОНА 3:2

1:0 Луис (10')

1:1 Меси (11'0

2:1 Верати (26')

3:1 Матюиди (54')

3:2 Неймар (56')

ПСЖ: Сиригу, Ван дер Вийл, Маркиньос, Луис,Максуел, Матюиди, Тиаго Мота,Верати, Лукас Моура, Пасторе, Кавани;

Барселона: Тер Щеген, Алба, Матийо, Масчерано, Алвеш, Бускетс, Ракитич, Иниеста, меси, Неймар, Педро.