Въпреки че само преди два дни нигериецът Тунде Адениджи се врече във вярност на отбора си Съншайн Старс, се оказва,  че трансферът му  в Левски е пред финализиране, пише в. "Тема спорт". Очаква се днес футболистът да пристигне в София и, след като премине медицинските прегледи, да подпише договора със "сините".

По информация на вестника трансферната сума ще бъде около 200 хил. долара или близо 180 хил. евро. На "Герена" Адениджи ще се разписва срещу заплата от около 8 хил. евро. В момента той получава по 3 хил. долара месечно в настоящия си клуб.

Ако сделката бъде докарана докрай, Тунде ще стане седмото ново попълнение за столичани през зимния трансферен прозорец. Преди него бяха привлечени Мехди Бурабия, Джъстин Менголо, Франсис Нар, Сръджан Лукин и българите Александър Александров и Венцислав Христов.

Нигерийският национал е започнал кариерата си в Райзинг Старс. В началото на 2013 година Адениджи е привлечен в Съншайн Старс. До момента той е изиграл 71 двубоя в местния шампионат, в които е реализирал 42 попадения.

За младежкия национален отбор на Нигерия е играл в 3 мача и вкарва 2 гола. На 18 май 2015 година за пръв път е повикан и в мъжката селекция. За "суперорлите" той вече има 2 срещи, като последната е на 6 септември срещу Танзания.