Мъжкият баскетболен отбор на ЦСКА бе изненадан неприятно от липсата на всякаква елементарна организация около престоя на "червените" в Перм, съобщи клубният сайт. След 7-часово комфортно пътуване с Луфтханза в 3.30 тази сутрин отборът кацна на летището в руския град. От момента на кацане отборът попадна в кошмара на пермската действителност.

Повече от 3 часа отборът минаваше паспортен контрол и митницата. Въпреки многократната кореспонденция между клубовете преди пътуването и уверения на мениджмънта на БК „Урал Грейт” нямаше никаква организация по посрещане.

Следваща изненада беше хотелът, в който отборът бе настанен. Хотелът не отговаря дори на „две звезди” по нормална европейска практика, въпреки че в града има десет далеч по-добри хотела. Стаите са не повече от 10-12 кв.м. А поредната изненада дойде на обяд, когато отборът чакаше повече от час и половина да му бъде сервирана храна, а когато я дочака, се оказа че това е студен борш и студено пиле с ориз.

Ръководството на ЦСКА е изумено от лошото гостоприемство на „Урал Грейт”. На мениджмънта на руския отбор е даден срок да сменят хотела и условията за нашия отбор, като в противен случай отборът на ЦСКА ще бъде върнат в София без да играе мача в Перм.

"Ако руснаците не променят отношението си в следващите няколко часа, прибирам отбора в София"

Емил Коен, ген. мениджър на БК ЦСКА

"Няма да позволя на никого да се подиграва с нашия отбор. Ние посрещнахме изключително гостоприемно отбора на „Урал Грейт” в София, настанихме ги в „Хилтън”, осигурихме чудесна храна, безплатни напитки – джусове, фрешове, обслужване по стаите, зали за тренировки, заяви възмутен генералният мениджър на ПБК ЦСКА Емил Коен. - Не знам на какво се дължи безобразното посрещане и отношение към отбора ни в Перм, но ако руснаците не променят отношението си в следващите няколко часа, аз ще прибера отбора в София", отсече Коен.