Добруджа 07 е първия известен финалист за Купата на страната при мъжете. Добричлии победиха Нефтохимик 2010 (Бургас) с 3:1 (17:25, 25:17, 25:14, 25:19) гейма в полуфинална среща, предаде bgvolleyball.com.

Силният начален удар и добрата блокада дадоха сериозно предимство на домакините. Бургазлии играха без центъра си Теодор Богданов, който получи разтежение по време на загрявката. Двата отбора започнаха изключително равностойно и до първата техническа почивка играчите на Нефтохимик 2010 имаха преднина от само една точка 8:7.

Непосредствено след техническото прекъсване, на сервис застана диагоналът на бургазлии Петър Христов и благодарение на много силния начален удар и разколебаното посрещане на домакините, разликата скочи на 14:7 в полза на отбора на Нефтохимик 2010. Тази разлика се оказа повече от достатъчна за Нефтохимик 2010 и след успешна атака на Бранимир Грозданов геймът приключи при 25:17.

Вторият гейм започна с много добро изпълнение на сервис от Димитър Маринков и Добруджа поведе с 5:2. Блокада срещу Бранимир Грозданов даде сериозен аванс от 8:3 в полза на Добруджа. Грешка от сервис на Бранимир Грозданов изведе напред домакините с 16:12 при второто техническо прекъсване.

Добрата игра на блокада на момчетата на Миро Живков им даде възможност да затворят гейма с 25:17. След средата на първия гейм, състезателите на Добруджа 07 започнаха да насочват началния удар в Андрей Николов и това даде резултат в третата част.

Домакините поведоха със 17:9. Комфортната ралика даде необходимото спокойствие и Добруджа 07 поведе с 2:1 гейма след 25:14 в третата част. Негативното развитие принуди Николай Желязков да потърси промяна в своето нареждане. Като диагонал за бургазлии заигра Бранимир Грозданов, а като втори посрещач до Андрей Николов застана Костадин Николов.

Този ход на старши треньора на Нефтохимик не даде необходимия резултат и след успешна атака на Коце Стойков, Добруджа 07 затвори гейма с 25:19, а с това и мача с 3:1 гейма и се класира на финал в турнира за Купата на България.