Днес в в централата на УЕФА в Нион от 13:00 часа ще бъде изтеглен жребият за третия предварителен кръг на Шампионската лига. Лудогорец, който в сряда вечерта отнесе Дюделанж с 4:0, на практика вече е в следващия етап и чака с нетърпение да види с кой ще играе.

На този етап от битката за един от най-желаните трофеи ще се включат още 13 отбора, в това число Лил, Зенит, Копенхаген и Залцбург.

Българският първенец ще бъде в урната на поставените, като може да изтегли два стари познайника. Сред непоставените го чакат Слован Братислава и Партизан. Класирането и на двата тима е почти сигурно, след като сърбите биха с 3:0 фарьорския Торшавн, а шампионът на Словакия би с 1:0 ТНС от Уелс. През миналата година Лудогорец отстрани и двата отбора по пътя си към плейофния кръг за влизане в групите на Шампионската лига.

Други тимове, които Лудогорец може да изтегли, са Марибор, Легия Варшава и Дебрецен. Най-приемливият съперник е победителят от двойката Динамо Тбилиси – Актобе. Друг не лош вариант пред българския шампион е победителят от двойката Работнички Скопие – ХИК Хелзинки. Останалите два варианта за Лудогорец са победителите от сблъсъците – Малмьо/Вентспилс и Жрински/Марибор.

Мачовете ще се играят на 29/30 юли, а реваншите са насрочени за 5/6 август.

Победителите получават право да се състезават в плейофния кръг, където ще се присъединят състави като Арсенал, Порто, Байер, Наполи и други. 15-те загубили състава ще се включат към плейофния кръг на Лига Европа.

В Нион Лудогорец ще бъде представен от президента Александър Александров и изпълнителния директор Ангел Петричев.