От Спортинг (Лисабон) внесоха официална молба в УЕФА за преиграване на мача с Шалке 04 от Шампионската лига във вторник, тъй като не са съгласни с някои от решенията на съдията Сергей Карасев.

Португалският гранд загуби с 3:4 на "Фелтинс Арена", а причина за жалбата станаха спорните отсъждания. От Спортинг имат претенции за изгонването на Маурисио с втори жълт картон в 33-ата минута, за неотсъдена засада при атаката за втория гол на домакините на Клаас-Ян Хунтелаар и най-вече за неоснователно отсъдената дузпа в полза на германците в добавеното време на срещата, от която Ерик-Максим Чупо-Мотинг донесе победата на Шалке 04.

В жалбата се казва още, че Спортинг подкрепя идеята за въвеждането на видеоповторения, които ще дадат възможност за отстраняване на "грубите грешки, дискредитиращи футбола". Португалците искат преиграване на срещата или като алтернатива УЕФА да изплати премията на отбора, която се полага за равенство в Шампионската лига в размер на 500 хиляди евро.

При резултат 3:3 съдията посочи бялата точка за игра с ръка на футболист на португалците. От повторенията обаче ясно се видя, че кълбото изобщо не среща ръката, а се отбива от главата.

Шалке 04 също трябва да дадат своето мнение по въпроса дали са съгласни на преиграване. Германците все още не са обявили какво ще правят.