Лудогорец замина с големи надежди и пределна концентрация за Швейцария, където ще гостува на Базел във вторник от 21:45 в 4-ия кръг от битката в Група B на Шампионска лига.

На летище „София" наставникът Георги Дерменджиев сподели, че няма кадрови проблеми и единствената липса е на наказания Йордан Минев, станал автор на гола, който донесе първата победа на български отбор в груповата фаза на турнира.

„Всички са добре, 21 картотекирани са на линия. Имаме достатъчно футболисти. Да, Минев ни донесе победата в миналия мач, добър футболист от висока класа е, но мисля, че Ангуло ще се справи също. Този кръг е важен не само за Лудогорец, а за разпределението в групата и за 4-те отбора. Равенство може да се окаже полезно. Този кръг ще даде много голяма яснота за класирането. Реал ги слагам на първо място, но Ливърпул, Базел и ние сме в битка", подчерта Дерменджиев на летище „София" при заминаването на „орлите" за Швейцария.

„Дори равен да вземем ще бъде добре, но не отиваме за равен мач. Отиваме да играем както ние искаме и да спечелим три точки. Базел ще бъдат много напрегнати, но при нас психологическия ефект на напрежението също ще бъде висок. Знаете за какво става въпрос, при една победа отборът автоматично ще бъде класиран", добави наставникът.