Младата надежда на Левски - Радослав Цонев даде специално интервю за читателите на Topsport.bg. Талантливият полузащитник разкри какво е настроението в клуба няколко дни преди решаващото вечно дерби с ЦСКА. „Синият" футболист очаква успех над вечния съперник, който ще върне вековниците в борбата за челните места в „А" група.

Цонев е впечатлен от основни „червени" състезатели като Маркиньос и Антон Карачанаков, но изрази увереност, че той и колегите му ще се поздравят с пълен успех.

Към края на своето изказване, младежкият национал се обърна към всички фенове на Левски, призовавайки ги за гореща подкрепа в съботния следобед на националния стадион.

„Обстановката в клуба е нормална. Всички се готвим на пълни обороти и очакваме с огромно нетърпение дербито с ЦСКА. Не успяхме да вземем пълен комплект точки от мачовете с Марек и Локо (Пд), но напрежение в отбора няма. Сега ни предстои сблъсък, за който не трябва да сме обременени с други неща. Трябва да мислим само и единствено за него", започна с изказването си Цонев пред репортер на Topsport.bg.

„Мисля, че всички мисли за негативната серия срещу ЦСКА, ще се изпарят с първия съдийски сигнал в събота. Когато излезем на терена, всеки от нас ще мисли за победата"

„Не съм гледал много мачове на ЦСКА през този сезон. Знам, че се движат добре в първенството и са лидери, но нищо повече. Най-опасният им футболист е Маркиньос. Бих отличил и Антон Карачанаков, който също не е никак лош. Ние обаче също имаме стойностни играчи", подчерта полузащитникът.

„Победата в това дерби ще ни върне в борбата за титлата. Знаете колко ценен е един успех над ЦСКА. С него ще се увеличи самочувствието и настроението в отбора. Всичко може да се случи и да останем извън Топ 6, но мислим само в положителен аспект и вярваме в съботната победа"

„Чувството да отбележиш на вечния съперник е много хубаво. Радостта обаче бе кратка, тъй като загубихме онази среща с 1:3. Феновете всеки мач са нашият „12-ти играч". Подкрепят ни много горещо. Надявам се, че това ще се случи и сега, ще бъде супер".

Като за финал, Радослав сподели какво е състоянието и с неговия брат-близнак Борислав, който се възстановява от тежка контузия. „Брат ми е добре. Съвсем скоро започва да тренира и да тича. Всичко е нормално и след време ще се завърне на терена", завърши оптимистично „синята" надежда пред камерата на Topsport.bg.