Привличането на Тони Кроос от Байерн (Мюнхен) и Хамес Родригес от Монако ще направи Реал (Мадрид) почти непобедим. Това заяви хърватският полузащитник на "Белия балет" Лука Модрич пред Marca, който обясни, че е щастлив от трансферите на двамата.

Според него с тези две попълнения победителите в Шампионската лига могат да дублират успеха си в най-комерсиалното европейско състезание и да триумфират и на местната сцена.

24-годишният Кроос пристигна срещу сумата от 25 млн. евро дни след като се оказа един от най-важните играчи на Германия за спечелване на Световното първенство в Бразилия. 23-годишният колумбиец, който стана голмайстор на Мондиала, се присъедини към Белия балет за 80 млн. евро. Той вкара 6 гола в пет мача и привлече вниманието върху себе си като една от големите звезди на бъдещето.

"Гледах внимателно тези двама футболисти, а също така гледах внимателно и цялото световно първенство. Смятам, че точно те бяха двамата най-добри играчи на този Мондиал. Големи играчи като тях могат само да вдигнат нивото на отбора", коментира Модрич.

"Новината е страхотна за всички, които са свързани с Реал Мадрид. Ние, играчите, ще имаме по-добри партньори на терена. А феновете ще наблюдават все по-високо ниво на футбола. Увеличаването на качеството ще ни помогне да се борим с пълни сили на всички фронтове. А знаете, че напрежението върху Реал (Мадрид) винаги е голямо", обяви още 28-годишният хърватски полузащитник.