Скандалите след мача Рилски спортист - Балкан продължават с пълна сила, пише "7 дни спорт". Наставникът на домакините Александър Тодоров поиска обяснение от комисаря на Националната баскетболна лига Стефан Станев защо е пратен в Самоков реферът от Ботевград Николай Петров.

Основните критики на Тодоров обаче бяха срещу колегата на Петров - Младен Субашиев, който отсъди техническо нарушение на Богдан Боев в ключов момент от срещата.

"Цели 38 мин. контролирахме мача, а накрая едно техническо нарушение обърна всичко с главата надолу. Подписвам се с 2 ръце, че това е пълна измислица. Тези от Балкан псуваха съдиите, но на тях - нищо. За пореден път това лице Субашиев показва, че нарочно свири против нашия тим. В 80% от случаите, които той ни е свирил, падаме", категоричен бе треньорът на Рилецо Александър Тодоров.

Възмутен от съдийството бе и президентът на Рилски спортист инж. Петър Георгиев, който спореше дълго време с реферите след края на мача, а накрая се оплака и на дежурния делегат Любомир Амиорков.

Все пак треньорът Тодоров критикува и собствените си играчи: "Манекени не са ми нужни. Разхождат се все едно са на подиум. Ще дам повече шанс на момчетата от школата - те поне горят в играта. Определено страдаме от отсъствието на Александър Груев. Без него сме друг отбор."