Павел Виданов най-вероятно ще замени наказания Николай Бодуров в сърцето на българската отбрана за мача с Чехия утре от 21,15 ч на стадион "Васил Левски". Тази промяна е била обмисляна още за гостуването на Армения в Ереван, изтече неофициално информация от нашия лагер.

Рокадата дори се е смятала за сигурна, но на последния разбор селекционерът Любо Пенев е заложил на титулярната двойка централни защитници Бодуров - Иван Иванов, а резерва остана играчът на полския "Заглембе".

Под въпрос до вчера беше участието на Георги Миланов, който се превърна в мишена №1 за грубостите на арменците в Ереван. Два дни халфът на московския ЦСКА се готви по индивидуална програма на базата в Правец заради травми в колената. Футболист №1 на България за 2012-а стана жертва на агресия още в първите 10 минути от сблъсъка с арменците, но продължи да играе въпреки силните болки. В самолета Миланов дори поиска обезболяващи медикаменти, защото след 5 часа на борда положението с контузиите се усложни.

В българския щаб разиграват варианти за схема с двама нападатели срещу Чехия. Обикновено нашите залагат само на един изнесен напред футболист. Ситуацията в битката за баражите обаче предполага да се действа "ва банк" с оглед на сметките, че само победа с повече от 2 гола ни оставя в голямата игра. И е възможно Пенев да рискува с промяна. Не е изключено капитанът Ивелин Попов да е в атаката заедно с Димитър Рангелов, а Емил Гъргоров да играе зад тях. При тази конфигурация универсалният Георги Миланов може да премине в лявата зона вместо Попов.

Друг вариант е България да заложи само на един вътрешен халф - Владимир Гаджев. Ако старата постройка с двама опорни полузащитници се запази, се очаква наказаният Светослав Дяков да бъде заменен от Христо Златински.

Едва утре вечер след официалната тренировка Любо Пенев ще вземе окончателно решение по казусите. Днес в Правец нашите имаха две занимания, а утре ще се върнат в София, като преди двубоя ще нощуват в хотел "Парк ин".