Барселона продължава с перфектното си представяне от началото на сезона. Каталунците надвиха с 5:0 като гост Леванте и продължават да нямат допуснат гол от началото на сезона!

Всичко в срещата се реши преди почивката, когато Барса вкара 2 гола, а домакините останаха с човек по-малко след меко казано пресилен директен червен картон на Винтра.

Началото на головата фиеста бе дадено от Неймар, който се разписа в 34-ата минута. Новият капитан на Бразилия бе изведен перфектно от Меси, справи се с вратаря на домакините, след което с лекота вкара за 0:1. Ключовият момент в срещата дойде в 41-ата минута, когато Меси бе съборен в полето и главният съдия посочи бялата точка. Нарушението на Винтра бе безспорно, но по никакъв начин не бе за картон. Съдията обаче явно не мислеше така и директно изгони футболиста на домакините. Зад топката застана Меси, който стреля в аут!

Секунди по-късно обаче Иван Ракитич удвои преднината на Барса, разписвайки се с превъзходен удар от границата на полето - 0:2.

Съвсем логично след почивката Барса с лекота стигна до нови три попадения чрез Рамирес, Педро и Меси, които оформиха крайното 0:5.