Арсенал надделя над Борусия (Дортмунд) с 2:0 на "Емиратс", в срещата между двата тима от груповата фаза на Шампионската лига.

Попаденията за победителите реализираха Саного и Санчес.

До момента гостите нямаха грешна стъпка в групата, като разполагаха с всички възможни 12 точки от изиграните си 4 двубоя.

За домакините ситуацията не бе съвсем същата и въпреки, че на теория те бяха осигурили класирането си в следващата фаза, на практика им трябваше поне точка днес, за да гарантират това си постижение. Отборът имаше 7 пункта срещу името си в таблицата с подреждането.

Срещата започна по повече от чудесен начин за домакините, като пас на Касорла към Саного бе превърнат от последния в откриващ гол за лондончани, за радост на феновете по трибуните.

До 10-ата минута "артилеристите" можеха да водят с 3:0, ако не бяха пропуските на Алексис Санчес и отново Саного от изгодни позиции.

В средата на полувремето гостуващият тим се опита да покаже на какво е способен, но дори и след трите си последователни ъглови удара, състезателите на Борусия не стигнаха до реална опасност пред вратата на Мартинес.

До почивката преобладаваха сблъсъците в средата на терена, като играта се накъса, а положения за гол по-скоро нямаше.

В 57-ата минута Алексис Санчес се отчете с редовния си, пореден гол за Арсенал през сезона, като с перфектен шут извън наказателното поле не остави каквито и да било шансове на стража на съперника.

Вторият гол в известна степен пречупи гостите, като атаките на дортмундци намаляха драстично, а с това и зарядът на мача, като резултатът до края остана непроменен.