Лудогорец направи нов страхотен мач в Шампионската лига! След силното представяне срещу Ливърпул, сега „орлите" измъчиха максимално не кой да е, а европейския клубен шампион Реал Мадрид. В крайна сметка „кралете" успяха да спечелят с 2:1, но изобщо не би било преувеличено да се каже, че българите заслужаваха поне точка.

Надменните испанци, които явно бяха подценили родния представител, можеха да с изпатят сериозно, ако не бе и шотландския рефер Томсън. Островитянинът даде две дузпи за гостите, втората от които бе абсолютно измислена.  В същото време арбитърът подпираше леко испанците през почти цялото време, къде спестявайки фаул,къде картон.

Българите, окрилени от емоцията, започнаха вихрено и поведоха още в 7-ата минута! След центриране от корнер, Абало продължи към задната греда, където оставеният непокрит Марселиньо само подложи главата си и насочи топката отблизо във вратата на Касияс за кефна 40 000 души по трибуните.

Гостите реагираха като ужилени на гола и секунди по-късно получиха справедлива дузпаз а фаул на Минев срещу Чичарито. Суперзвездата Роналдо застана зад топката, но Владо Стоянов демонстрира за пореден път, че е майстор на дузпите, спасявайки удара на португалеца!

В 14-ата минута Роналдо все пак се разписа, и то от игра, но реферът вдигна флага за засада. На повторенията обаче ясно се видя, че такава просто няма и попадението е трябвало да бъде признато.

Грешката на лайнсмена обаче бе „поправена" от главния рефер 10 минути по-късно, когато шотландецът Томсън даде несъществуваща дузпа за испанците.  Роналдо падна артистично след като се докосна до тялото на Моци и арбитърът посочи бялата точка. Кристиано отново изпълни и този път не сбърка, макар че Стоянов отново бе близо до топката.

До края на полувремето Реал натисна и само късметът спаси Лудогорец от втори гол. Първо Роналдо се размина на сантиметри с топката след подаване на Ернандес, а след това и самият мексиканец пропусна целта след шут от упор.

След почивката картината на терена се запази - Реал атакуваше, докато Лудогорец изчакваше шансовете си на контри. Бейл стреля отблизо с глава в 52-ата мин, но Стоянов отново показа невероятен рефлекс и спаси. Минути по-късно Ешпиньо се опита да изненада Касияс с шут от 30 метра, но стражът внимаваше.

След затишие от десетина минути,в 66-ата Маарселиньо също пробва късмета си с шут отдалеч, но Касияс пак бе на мястото си. 120 секунди след това Роналдо вече виждаше как топката влиза във вратата, след като успя да прокара топката покрай Стоянов, но Минев притича и изби топката току на голлинията.

Карло Анчелоти явно усети, че нещата отиват на зле и пусна в игра иначе твърдите титуляри  Бензема, Кроос и Хамес.  Смените дадоха резултат, като четвърт час преди края „белия балет", успя да стигне до пълния обрат. Марсело напредна и центрира отляво, Бензема се пребори с Александров и подложи крак, пращайки топката във вратата на Стоянов за 1:2.

Особено явно си пролича разликата между Бензема и Чичарито малко по-късно, когато французинът пак бе в основата на голяма опасност. Той преодоля Александров в пеналта и пусна към Кроос, който стреля от упор, но над вратата.

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев пусна в игра Върджил Мисиджан, който малко след това се опита да си спечели дузпа, падайки леко в пеналта, но такава точно срещу Реал трудно можеше да бъде свирена.

В последната минута Дяков дори можеше да изравни, като след едно центрира от фаул и разбъркване, топката отиде у Дяков, но той не успя да вкара отблизо. В крайна сметка Реал си тръгва с трите точки, макар че изходът на мача можеше да е друг.

ЛУДОГОРЕЦ - РЕАЛ МАДРИД 1:2 (КОМЕНТАР И СТАТИСТИКА)