Италианският Рома разби единайсеторката на ЦСКА (Москва) в първата и за двата тима среща от груповата фаза на Шампионската лига, надделявайки с доста показателното и еднозначно 5:1.

Попаденията за победителите реализираха Итурбе, Майкон и на два пъти Жервиньо, а автогол си отбеляза и състезателят на гостите Игнашевич. Почетния гол за ЦСКА вкара Муса, 8 минути преди края.

Титуляр за московчани на „Олимпико" днес бе Футболист номер едно на България 2012 - Георги Миланов. Той се включи в лявата част на халфовата линия на руския състав, плътно зад Муса и Думбия, но старанията му се оказаха безплодни, като тимът му буквално бе премазан от опонента си. В самия край на мача Жоро стреля силно, топката срещна напречната греда, падна зад голлинията и се върна в игра, но съдиите не зачетоха гола.

Безгрешният в Италия домакин стартира с амбициите за поне два гола, с оглед тактическата постройка на тима в началото и оправда очакванията. В предни позиции ветеранът Тоти бе подпомаган от Жервиньо, Итурбе, Пянич и Наинголан.

Очаквано римляните потърсиха откриващо попадение още в самото начало на двубоя и го постигнаха в 6-ата минута, когато Итурбе се разписа за 1:0.

Римляните действаха като по часовник, като на всеки 10 минути бележеха по едно попадение. Така с голове на Жервиньо, Майкон и отново Жервиньо, съответно в 10-ата, 20-ата и 30-ата минути до края на първото полувреме те вече водеха с 4:0.

Само 5 минути след почивката безсилието на гостите бе изразено и по още един възможен начин, като при разбъркване в полето на собствения си отбор, Игнашевич прати топката в мрежата на Акинфеев за 5:0.

Крайното 5:1 оформи Муса, записвайки името си в листата с голмайсторите 8 минути преди края.

Така Рома, малко очаквано заема първата позиция в групата, в която са още Манчестър Сити и Байерн (Мюнхен).

Ето и всички избраници на двамата треньори, с които те започнаха днес:

РОМА: Де Санктис, Майкон, Торосидис, Астори, Манолас, Кейта, Наинголан, Тоти, Пянич, Итурбе, Жервиньо

ЦСКА: Акинфеев, Березуцки, Игнашевич, Набабкин, Фернандес, Еременко, Начо, Тошич, Миланов, Думбия, Муса

Съдия: Давид Фернандес

Стадион: „Олимпико"