Лудогорец победи с 4:1 Литекс в голямото дерби от деветия кръг на „А" група. Разградчани изнесоха истинска лекция на ловчанлии, като само липсата на точност в завършващата фаза попречи на шампионите да се поздравят с още по-изразителна победа. Головете за Лудогорец реализираха Марселиньо, Михаил Александров, Хамза и Вандерсон, а благодарение на спечелената победа „орлите" вече имат 18 точки и делят второто с Берое. Лидер е ЦСКА с 20 точки. Литекс остава трети с 16 точки.

Домакините започнаха изключително вдъхновено срещата и бързо успяха да открият резултата. В 12-ата минута Дани Абало намери по превъзходен начин Марселиньо, който от 4-5 метра в полето, с удар от въздуха не остави шанс за реакция на Винисиус - 1:0. Малко по-късно късметът покри ловчанлии, след като при поредната добра атака на Лудогорец Дани Абало шутира в левия страничен стълб.

В заключителните секунди на полувремето се случи най-логичното - домакините вкараха втори гол. Мишо Александров се разписа с много добър удар от границата на полето. Асистенция на сметката на най-добрия на терена днес - Дани Абало.

В началото на втората част шампионите стигнаха до трети гол, с който тотално убиха интригата в срещата. Отлична атака, в основната на която бяха Михаил Александров и Кайсара, завърши с центриране на бразилеца в полето, където Хамза изпревари бранителите на гостите и от няколко метра направи резултата класически. 20 минути преди края домакините можеха да вкарат четвърти гол, но с уникален пропуск се отчете Хамза.

Нападателят бе забравен от бранителите на Литекс и при едно центриране се озова сам срещу Винисиус. Този път обаче ударът на Хамза бе париран от вратаря на Литекс. До края на мача момчетата на Георги Дерменджиев намалиха оборотите и изиграха в тренировъчно темпо заключителните 15-20 минутки.

Въпреки това в последната минутка Лудогорец вкара 4-и гол чрез Вандерсон, който се разписа с глава. Буквално в последната секунда на срещата Асприля вкара почетно попадение за Литекс, след като засече с глава отлично центриране на резервата Божиков.

ЛУДОГОРЕЦ - ЛИТЕКС 4:1 (СЪСТАВИ И КОМЕНТАР)