Люис Хамилтън възнамерява да продължи да използва номера си 44 и през следващия сезон във Формула 1, въпреки че спечелената преди ден титла за 2014 г. му дава правото да е с №1 на болида.

"Винаги ще съм №44. Ще запазя номера на колата. С него съм, откакто започнах да се състезавам, искам да го запазя", обясни Хамилтън в сутрешния блок на ВВС.

Ако англичанинът наистина не промени номера на автомобила си на 1, то това ще е първият път от 1994 г., когато на грида ще липсва болид с №1. Тогава световният шампион за 1993 г. Ален Прост се оттегли от спорта. Използването на №1 от носителя на короната за предходния сезон е част от традициите на Формула 1 от 1975 г. насам.

Двукратният световен шампион скоро ще поднови разговорите си с Мерцедес за нов договор. Настоящият му контракт е до края на 2015 г., но по-рано през сезона бе решено дискусиите да бъдат замразени, за да не влияят нито на екипа, нито на пилота в борбата им в шампионата.

След като спечели титлата, Люис сподели, че според него подписването на нов договор вече е по-скоро формалност, отколкото въпрос на преговори. Смята се, че той на практика има готов двегодишен контракт.

"Някой спомена, че подписването е кажи-речи формалност. Аз също смятам така - каза по-рано Хамилтън. - Не съм решил въпроса с мениджмънта и как искам да процедирам в този аспект. По принцип карането ми е най-добрата характеристика. Не съм бизнесмен, не преговарям да договори. Нищо не е решено - каква среща да е, как да протече. Но с Ники Лауда е лесно да се говори. Той ми разказва за преживяванията си преди години с Бърни Екълстоун. Ники поискал определени пари, Бърни отказал, но накрая се разбрали. Аз отговорих: „Благодаря, сега знам как да подходя с теб!" Ще помисля малко как бих могъл да помогна на екипа в по-голяма степен. Но не смятам, че ще се промени нещо кой знае какво".

Самият Лауда каза, че срещата за новия контракт на Хамилтън ще се състои през следващите две седмици. Той допълни, че всички са щастливи, така че не вижда никакви проблеми.