С четири нови попълнения започна зимната си подготовка Родопа, информира агенция Фокус. Новите футболисти в отбора са Емил Стоев от Марица, Здравко Станков, който пристигна от Волос (Гърция), Николай Солаков от Дунав (Русе) и Алексей Стефанов от Берое (Стара Загора).

На по-късен етап към тима ще се присъединят още трима нови футболисти, чиито имена от ръководството отказаха да споменат. Отборът напуснаха Недко Миланов, Велко Христев, Денислав Андреев, Пламен Башев и Любен Кехайов. Калин Андреев, който има едногодишен договор със смолянския клуб най-вероятно ще бъде преотстъпен.

На стадион "Септември" днес пристигна и новият помощник - треньор на тима Васко Василев. Той е бивш играч на Спартак (Пд) и Ботев. До края на седмицата се очаква да бъде окончателно избистрен състава на отбора.

Първите три седмици смолянчани ще тренират у дома. От 4 до 16 февруари ще бъдат на лагер в Сандански. Баня или Хасково са вариантите за вторият етап от подготвителния лагер, който е плануван за 18-26 февруари.

За 26 януари е планувана първата контрола на "зелено-белите" с тима на Брестник, а четири дни по-късно с Ботев. До провеждането на ново общо събрание на 1 февруари смолянскиятфутболен клуб временно ще се представлява от екип в състав заместник кмета Михаил Генчев, изпълнителният директор на клуба Георги Караманджуков и Георги Панайотов.