Отборът на Марек победи като гост Хасково с 1:0 в пореден мач от фаталния 13-и кръг на родната „А" група. Единственото попадение в срещата бе дело на Еньо Кръстовчев, който се разписа с глава още в 6-ата минута. Бившият таран на Левски се бе позиционирал отлично в полето и се възползва от центриране от свободен удар, вкарвайки така ценния гол.

До края на срещата домакините от Хасково се опитаха по всякакъв начин да стигнат поне до равенство, но вратарят Михайлов и отбраната пред него не допусна изненади. Най-чистите положения за момчетата на Емил Велев се отриха пред Лазов и Емил Ангелов, но и двамата не успяха да се разпишат.

Така след кръга Хасково остава твърдо на дъното в класирането. Отборът продължава да има едва една победа (в първи кръг срещу Лудогорец) и остава фаворит №1 за изпадане от елита.

От своя страна Марек записа трета победа и вече има общо 12 точки. Дупничани остават в опасната зона, но имат равен брой точки със Славия и една пасив от Локомотив (Пд), така че съхраняват реални шансове за оцеляване.

ХАСКОВО - МАРЕК 0:1 (СЪСТАВИ И КОМЕНТАР)