Отборът на Барселона временно върна първата си позиция в класирането на испанското футболно първенство.

Каталунците записаха очакван успех над скромния състав на Лас Палмас, в първа среща от програмата на 6-ия кръг на Ла Лига.

"Блаугранас" се наложиха с 2:1, след голове на Луис Суарес.

Лошата новина за каталунците обаче бе, че след само 3 минути игра Лионел Меси получи неприятна травма.

Първоначално Лео понечи да се върне на терена, но след още 6 игрови минути показа на щаба си, че се нуждае от смяна. Меси бе заменен принудително, като по първоначална информация е получил контузия в лявото си коляно.

Новината видимо притесни наставника на домакините Луис Енрике, който побърза да внесе няколко корекции в състава си, с които да опита да компенсира отсъствието на Лионел.

След 25 минути игра Роберто асистира на Луис Суарес за 1:0, като обаче след отбелязването на попадението си и уругвайският ас се хвана за крака и легна на земята.

На скамейката на Барселона всички потръпнаха, но в последствие Суарес все пак се изправи и продължи играта.

Отново той бе точен и през второто полувреме, като с гола си в 54-ата минута окончателно отказа съперника от съпротивата му и реши всичко в тази среща.

В 66-ата минута Неймар разочарова феновете по трибуните, пропускайки дузпа, а крайното 2:1 оформи Джонатан Виера, разписал се две минути преди края.

В няколко отделни момента от срещата обаче отбраната на домакините отново загатна, че не се намира в оптимална форма и притесни сериозно феновете на Барселона.

Отборът възстанови временно първата си позиция в класирането, преди изиграването на останалите двубои от кръга. Лас Палмас остава под номер 12.