Волейболното трансферно лято се очертава да бъде доста горещо, съобщава „Меридиан мач“. След като стана ясно, че звездите Матей Казийски, Османи Хуанторена и треньорът Радостин Стойчев няма да останат в турския Халкбанк, топотборите в италианския елит буквално пощуряха.

Грандовете търсят пари под дърво и камък, за да се опитат да привлекат шампионския ни тандем. Последен в битката се включи Кунео. Отборът е намерил солиден спонсор в лицето на автомобилния концерн ФИАТ и е готов да развърже кесията.

Според последните информации от Апенините ръководителите на Кунео вече са отправили оферта към Стойчев, Казийски и един от най-добрите разпределители в света - сърбинът Никола Гърбич.

Както „Меридиан Мач" първи писа, намеренията на Казийски обаче са други. Бившият национал вече е постигнал устна договорка с Модена, където се гради шампионски отбор. Напълно възможно е там да подпише и Цветан Соколов, за когото лично Казийски ходатайства.

В момента Соколов в никакъв случай не е доволен в Тренто, където парите са драстично намалени и ще търси развитие в тим с шампионски амбиции. С него към Модена може да потегли и Османи Хуанторена, чийто договор с тима на Диего Мосна изтича през лятото.