"Претенциите на Жозе Моуриньо са обидни за отбора ни", заяви мениджърът на Саутхемптън Роналд Куман.

Холандецът беше повече от щастлив след успеха на своя тим като гост на Челси с 3:1 в 8-ия кръг на Висшата лига. Той обаче не прие добре твърденията на своя колега Жозе Моуриньо, че е трябвало да бъде отсъдена дузпа за шампионите преди почивката.

„Ако Челси е трябвало да получи дузпа, ние трябваше да имаме две. Окей, това бяха решенията на рефера, приемаме ги. Не е отсъдил дузпите. Ако го беше сторил, мачът свършваше 5:2 за нас", каза Куман.

„Мисля, че отборът заслужава огромно признание. Имахме много трудно начало на мача и мисля, че успяхме да се върнем. Голът на Стивън Дейвис беше много важен."

„След това излязохме преобразени от съблекалнята. През второто полувреме играхме по-агресивно, пресирахме повече Челси. Показахме фантастично движение по терена. Според мен напълно заслужихме трите точки."

„Имаме опит да излизаме от ситуация, в която допускаме ранен гол. Малко или много, същото се случваше и миналата година. Ние показахме вярно и запазихме добрата си организация.

Още в края на първото полувреме вече бяхме по-добрият отбор и отново повтарям - разликата беше в отношението ни след почивката. За мен това бе впечатляващо", подчерта Куман.