Легендата на ЦСКА Петър Жеков сподели пред Topsport.bg мнението си за трансфера на Серджиу Буш в Шефилд Уензди. Най-резултатният голмайстор в историята на "червените" обяви, че няма да усети липсата на румънеца, тъй като според думите му - велик клуб като ЦСКА, може без всеки.

„Аз като член на Управителния съвет, не съм подписал още никакви документи за трансфера му. Дали ще ни липса? Разбира се, че не е фатално, че си тръгва. ЦСКА е велик клуб и може без всеки. Отборът оцеля след като си тръгнах, ще оцелее и след Буш", каза легендата.

Жеков коментира и широкодискутираната тема относно заплатата на Стойчо Младенов и обезщетението при предишната му раздяла с клуба. Припомняме ви, че неустойката в договора на треньора от с. Плоски бе в размер на 120 000 евро, а според непотвърдена информация, той си е прибрал тихомълком въпросната сума.

„Стойчо реално получава по 20 000 лева. Как ще му дадат 40 000 във времена на такава криза. Лъжа са тези твърдения. Неговата заплата е съвсем справедлива. Всичко, което се пише за някакви колосални възнаграждения в клуба са легенди и митове. Знам, че преди време Стойчо обеща, че няма да търси въпросните 120 000 евро. Дали си ги е взел, обаче, знаят само той и Томов", заяви Петър Жеков пред Topsport.bg.