Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на пресконференцията преди старта на Европейското по волейбол. Той коментира започващото първенство и заяви, че българският народ изпитва силен респект към „лъвовете".

"Държавата прави всичко възможно да подкрепя постоянно волейбола. Това е най-успешният ни колективен спорт, един социален феномен, който нееднократно е доказал, че обединява нацията. Очакванията ни са големи. Българските волейболисти през годините са ни радвали изключително много и цялата държава храни не само любов, но голямо уважение и респект към техния труд и техните постижения", каза спортният министър Красен Кралев.

„Напълно сме готови с организацията и с подготовката на Европейското първенство. Предполагам, че ще имаме абсолютно перфектно ниво на организация, което за нас е изключително важно. За пореден път да покажем, че сме домакини на много високо ниво, защото не е тайна, че голямата ни цел като организатори е да съумеем да получим шанс да организираме Световното първенство през 2018 година, заедно с Италия", заяви министърът.