Спортният Арбитражен Съд (КАС) в Лозана даде ход на дело №1440 „Пламен Марков/ ПФК ЦСКА АД” на 20.12.2007 г. Искът на Пламен Марков е за определяне на размера на компенсацията, която ЦСКА му дължи, след като бе неправомерно уволнен от „червения” клуб на 30.03.2007 г., което бе потвърдено от съответните комисии на БФС на 12.04.2007 г.

Освен това, претенцията на бившия треньор на националния отбор на България не е насочена пряко срещу ЦСКА, а срещу хората от ръководството на ЦСКА, които се отнесоха несправедливо към него – Александър Томов и Емил Костадинов. В случай, че последните двама напуснат клуба, тогава Марков ще оттегли жалбата си пред КАС, информира "Гонг".

Обикновената процедура пред КАС е конфиденциална и затова детайли по делото не могат да бъдат разкривани. Това дело е прецедент и дава възможност на всеки един български футболист или треньор, който прекрати договорът си по вина на клуба в БФС, да потърси по-голям размер на компенсация пред КАС.

Също така, всяко решение на Арбитражната и Апелативната комисии на БФС в ущърб на играч или треньор, но не и на клуб, може да бъде обжалвано пред КАС. Обикновената процедурата пред КАС е платена и трае от 6 до 12 месеца и включва изслушване на двете страни пред съда.