Шампионите ни от Лукойл Академик паднаха с 14 т. - 75:89 в първия осминафинал с Динамо (М) за Купата на УЛЕБ в зала "Универсиада". Така на практика евроучастието на "студентите" приключи преди реванша в Русия.

След размяна на "крошета" в началото - тройка на Фоцис за Динамо за 3:2 и същия отговор на Тодор Стойков за 5:3, московчани методично увеличаваха аванса. Стигна се до 15:9, 18:11, когато Перо Антич отбеляза първи кош, и 20:11 в полза на руснаците 3,59 мин преди края.

Частта обаче завърши при 25:29.

Втората четвърт започна изключително оптимистично за нашия шампион. Американецът Лари О'Банън, който замени започналия като титуляр Ристе Стефанов, отбеляза втората си тройка в срещата и доведе изоставането само до една точка - 29:30. После обаче „студентите" за втори път в срещата се огънаха и позволиха откъсване на Динамо с 39:29.

В 16-ата минута бе фиксирана най-голямата разлика в полза на руския колос - 14 т. Тогава на таблото стоеше 35:49.

Баскетболистите на Светислав Пешич играха изключително нечисто. Те не се свеняха да прилагат удари под кръста, бъркания, спъвания. Това изкара от равновесие старши треньора на Лукойл Академик Желко Лукаич, който на няколко пъти влизаше в пререкания със съдиите.

По-малко от 2 минути преди почивката зрителите в претъпканата зала „Универсиада" видяха нов импулс на домакините. Тодор Стойков намали с тройка на 44:51. Все пак Динамо приключи първото полувреме с комфортния аванс от 9 точки - 53:44.

В третата част нашите изглеждаха безпомощни и обезверени. Бе регистрирана нова рекордна разлика в полза на Динамо - 18 т., когато гостите поведоха с 61:44. Частта завърши с 11 точки за руския тим - 68:57. Бруталните нарушения на гостите също продължиха с пълна сила, като Уили Дийн едва не бе осакатен.

3 минути преди края разликата падна под 9 т. - 71:80, главно благодарение на усилията на Стойков.

Тодор обаче не успя да предотврати загубата със 75:89.

Уили Дийн завърши като топреализатор с 18 т. Стойков и Перо Антич натрупаха по 14.