Общо 846 525 лева връчи служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова на медалистите и призьорите от Младежките олимпийски игри в Нанджин и от световните и европейски първенства, провели се в нейния мандат. Финансови стимули от държавата получиха също треньорите и щабовете на отделните федерации.

На официалната церемония, организирана от ММС в Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски", присъстваха параолимпийци, атлети от Спортната федерация на глухите, състезатели и треньори по художествена гимнастика, кану-каяк, бокс, вдигане на тежести, спортна стрелба, спортна гимнастика, джудо, лека атлетика, модерен петобой, борба и гребане.

„Скъпи състезатели, треньори и спортни дейци, много се вълнувам днес да бъда сред вас и за първи път като министър на спорта да наградя вашите изключителни постижения, защото знам какъв е пътят, по който вие сте минали, за да бъдете днес тук и всички ние да отдадем нашата чест и почит към извоюваните от вас медали и призови класирания, каза по време на награждаването министър Евгения Раданова. - Радвам се да видя толкова млади хора, радвам се, че вие имате огромни мечти, които следвате и които се надявам да реализирате в бъдеще".

Индивидуалните награди са регламентирани в Инструкцията за награждаване на спортисти с парични средства от Министерството на младежта и спорта за постигнати призови класирания през 2014 година.